Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Μάρκος ο Ευαγγελιστής και Απόστολος

Έκπτωση 15%

Άγιος Μάρκος ο Ευαγγελιστής και Απόστολος

ICO-KAR-106-MARKOS
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αποστόλου Μάρκου του Ευαγγελιστή με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Μάρκος καταγόταν από εύπορη οικογένεια της Ιερουσαλήμ και ανατράφηκε από τη μητέρα του Μαρία σύμφωνα με την χριστιανική πίστη. Σύμφωνα με την παράδοση στην οικία του είναι πιθανό να τελέστηκε ο Μυστικός Δείπνος. Μια εκδοχή τον θέλει να παρακολούθησε την σύλληψη του Χριστού στον κήπο της Γεσθημανής. Ο Μάρκος συνόδεψε τον Απόστολο Παύλο και τον θείο του Βαρνάβα σε πολλά ιεραποστολικά τους ταξίδια. Υπήρξε ο πρώτος επίσκοπος Αλεξανδρείας, όπου και μαρτύρησε περίπου το 68 μ.Χ. Το λείψανο του Αγίου φυλάσσεται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Ο Μάρκος θεωρείται ο αναμφισβήτητος συγγραφέας του Κατά Μάρκον Ευαγγελίου, το οποίο περιγράφει με απλότητα και σαφήνεια την διδασκαλία και τα θαύματα του Ιησού Χριστού. Η μνήμη του τιμάται από την Ορθόδοξη εκκλησία στις 25 Απριλίου ή την Τρίτη της Διακαινησίμου. Θεωρείται επίσης Άγιος από την Καθολική, την Λουθηρανική, την Αγγλικανική και μερικές ακόμα Προτεσταντικές εκκλησίες.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.

Τοῦ Πέτρου συνέκδημος, καὶ κοινωνὸς ἱερός, τοῦ Λόγου διάκονος, καὶ ὑποφήτης σοφός, ἐδείχθης Ἀπόστολε, ὅθεν τὸ τοῦ Σωτῆρος, Εὐαγγέλιον θεῖον, Μᾶρκε διαχαράττεις, ὡς οὐράνιος μύστης, διὸ Εὐαγγελιστὰ σέ, πόθω γεραίρομεν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα