Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής

Έκπτωση 27%

Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής

ICO-KAR-1078-MAX
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 11,00
Κερδίζετε: 4,00 (27%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Οι διαστάσεις 35 x 25, 45 x 30 κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας. Για την διαθεσιμότητα τους επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Μάξιμου του Ομολογητή παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Ο Άγιος Μάξιμος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 580 μ.Χ. και καταγόταν από πλούσια οικογένεια. Έλαβε σπουδαία φιλοσοφική και θεολογική μόρφωση, με αποτέλεσμα να προσληφθεί ως αρχιγραμματέας του αυτοκράτορα Ηράκλειου. Παραιτήθηκε όμως από την υψηλή του θέση και ακολούθησε τον μοναχικό βίο. Υπήρξε σφοδρός πολέμιος των αιρετικών διδασκαλιών του Μονοθελητισμού και του Μονοενεργητισμού, με συνέπεια να συλληφθεί με διαταγή του αυτοκράτορα Κώνστα Β’ και να εξοριστεί στη Θράκη.

Κατά τη διάρκεια της εξορίας του, ο Μάξιμος συνέχισε να πολεμάει τους αιρετικούς. Η δράση του ενόχλησε το Παλάτι και δόθηκε εντολή να του κόψουν τη γλώσσα και το δεξί του χέρι. Εξορίστηκε εκ νέου στον Καύκασο, όπου και πέθανε το 662 μ.Χ. Για το σπουδαίο έργο του και την ακλόνητη πίστη του στην Ορθοδοξία, η Εκκλησία τον ανακήρυξε Άγιο. Η δεξιά του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Αγίου Παύλου Αγίου Όρους. Η μνήμη του τιμάται στις 21 Ιανουαρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ήχος γ'. Θείας πίστεως.

Θείου Πνεύματος, τη επομβρία, ρείθρα έβλυσας, τη Εκκλησία, υπερκοσμίων δογμάτων πανεύφημε, θεολόγων δε του Λόγου την κένωσιν, ομολογίας αγώσι διέλαμψας. Πάτερ Μάξιμε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθσι ημίν το μέγα έλεος.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα