Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Αγία Ευφημία η Μεγαλομάρτυς

Έκπτωση 15%

Αγία Ευφημία η Μεγαλομάρτυς

KAR-1065012
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) της Αγίας Ευφημίας με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Η Αγία Ευφημία υπήρξε μεγαλομάρτυρας της Χριστιανικής Εκκλησίας με καταγωγή από την Χαλκηδόνα. Έζησε και μαρτύρησε την περίοδο που αυτοκράτορας της Ρώμης ήταν ο Διοκλητιανός, ο οποίος είχε ξεκινήσει διωγμό εναντίον των χριστιανών. Οι γονείς της την μεγάλωσαν σύμφωνα με τις επιταγές της χριστιανικής πίστης, με αποτέλεσμα να αποκτήσει σπουδαία χαρίσματα.

Η Ευφημία αρνήθηκε να παρευρεθεί σε μια γιορτή των ειδωλολατρών που γινόταν στη πόλη της Χαλκηδόνας, με συνέπεια να φυλακισθεί και να υποστεί φρικτά βασανιστήρια. Όμως παρέμεινε ακλόνητη στη πίστη της και γι'αυτό το λόγο την έριξαν στα άγρια θηρία για να την θανατώσουν. Η μνήμη της εορτάζεται στις 16 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος γ’. Τὴν ὡραιότητα.

Τῷ θείῳ ἔρωτι, Λαμπρῶς ἀθλήσασα, εἰς oσμὴν ἔδραμες, Χριστοῦ πανεύφημε, οἴα νεᾶνις παγκαλῆς, καὶ Μάρτυς πεποικιλμένη, ὅθεν εἰσελήλυθας, ἐiς παστάδα οὐράνιον, κόσμω διανέμουσα, ἰαμάτων χαρίσματα, καὶ σῴζουσα τοὺς σοὶ ἐκβοώντας, χαίροις θεόφρον Εὐφημία.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα