Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Παύλος ο Απόστολος

Έκπτωση 27%

Άγιος Παύλος ο Απόστολος

KAR-10784659
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 11,00
Κερδίζετε: 4,00 (27%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Οι διαστάσεις 35 x 25, 45 x 30 κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας. Για την διαθεσιμότητα τους επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Παύλου παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Ο Άγιος Παύλος ο Απόστολος γεννήθηκε στη Ταρσό της Κιλικίας και αρχικά ονομαζόταν Σαούλ. Ήταν γνώστης της ελληνικής γλώσσας και σπούδασε εβραϊκή θεολογία στα Ιεροσόλυμα. Στην αρχή υπήρξε μεγάλος διώκτης των χριστιανών και ήταν παρών στον λιθοβολισμό του Αγίου Στεφάνου. Η μεταστροφή του στον χριστιανισμό έγινε εξαιτίας ενός οράματος που είδε καθώς ταξίδευε προς τη Δαμασκό. Από εκείνη τη στιγμή έγινε θερμός κήρυκας του Λόγου του Θεού, προκαλώντας το μίσος των Ιουδαίων.

Μαζί με τον Απόστολο Βαρνάβα μετέβη στην Αντιόχεια της Συρίας, όπου κήρυξε το Ευαγγέλιο. Από εκεί ξεκίνησε τις τέσσερις μεγάλες αποστολικές του περιοδείες και ονομάστηκε Απόστολος των Εθνών. Υπέστη μαρτυρικό θάνατο δια αποκεφαλισμού στη Ρώμη, την περίοδο που αυτοκράτορας ήταν ο Νέρωνας. Συνέγραψε 14 επιστολές και είναι ο ιδρυτής της Εκκλησίας της Ελλάδος. Απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Παύλου βρίσκεται στη Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του στις 29 Ιουνίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος δ’.

Οἱ τῶν Ἀποστόλων πρωτόθρονοι, καὶ τῆς Οἰκουμένης διδάσκαλοι, τῷ Δεσπότῃ τῶν ὅλων πρεσβεύσατε, εἰρήνην τῆ οἰκουμένῃ δωρήσασθαι, καὶ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν τὸ μέγα ἔλεος.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα