Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Θεόφιλος ο Νεομάρτυς

Έκπτωση 18%

Άγιος Θεόφιλος ο Νεομάρτυς

ICO-KAR-106-THEO.N
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 9,50  
Τιμή: 7,80
Κερδίζετε: 1,70 (18%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Θεοφίλου του Νεομάρτυρα με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF .

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Θεόφιλος ο Νεομάρτυρας γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1617 μ.Χ. και ήταν ναυτικός στο επάγγελμα. Αρνούμενος να εργασθεί σε τουρκικό πλοίο, συκοφαντήθηκε από έναν Τούρκο πλοίαρχο με την κατηγορία ότι φορούσε τουρκικό φέσι. Οδηγήθηκε μπροστά στον δικαστή οπού ομολόγησε με θάρρος την χριστιανική του πίστη, με συνέπεια να βασανιστεί σκληρά.

Ο Θεόφιλος κατάφερε να αποδράσει από τα χέρια των Τούρκων και πήγε στη Σάμο. Όταν επέστρεψε στη Χίο μετά από αρκετό καιρό, αναγνωρίστηκε από τους Τούρκους και οδηγήθηκε εκ νέου σε δίκη. Ακλόνητος στη πίστη του στο Χριστό, καταδικάστηκε σε θάνατο δια πυρός. Πέθανε μαρτυρικά το 1635 μ.Χ. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 24 Ιουλίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ήχος α’. Του λίθου σφραγισθέντος.

Θεὸν τὸν σαρκωθέντα εὐθαρσῶς ὡμολόγησας, τὰ Ἀγαρηνῶν καταπτύσας, ἀπιστίας διδάγματα. Πυρὶ δὲ ὑπ' αὐτῶν κατακαείς, ἀρώμασιν ἐπλήρωσας τὴν γῆν, ὦ Θεόφιλε τρισμάκαρ, τοῦ Θεοῦ φίλε γνήσιε. Χαίροις οὖν Νεομάρτυς τοῦ Χριστοῦ, χαίροις Ἐκκλησίας τὸ καύχημα, τῆς Ζακύνθου χαίροις ὁ γόνος, καὶ τῆς Χίου ἐγκαλλώπισμα.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα