Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Χρύσανθος ο Μάρτυρας

Έκπτωση 15%

Άγιος Χρύσανθος ο Μάρτυρας

ICO-KAR-106-XRIS
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Χρύσανθου με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Χρύσανθος έζησε την περίοδο που αυτοκράτορας της Ρώμης ήταν ο Νουμεριανός. Καταγόταν από την Αλεξάνδρεια και ήταν γιος επιφανούς ειδωλολάτρη. Ο Άγιος δεν ασπάστηκε τα είδωλα αλλά κατηχήθηκε στον χριστιανισμό και έλαβε το άγιο Βάπτισμα. Μόλις ο πατέρας του πληροφορήθηκε το γεγονός, προσπάθησε να τον μεταπείσει και αποφάσισε να τον παντρέψει με μία Αθηναία ειδωλολάτρισσα, ονόματι Δαρεία. Όμως, ο Χρύσανθος κατάφερε με την κατήχηση να πείσει τη Δαρεία να ασπαστεί τον χριστιανισμό.

Το ζεύγος επιδόθηκε στη διάδοση του Λόγου του Θεού και αυτό είχε ως συνέπεια να οδηγηθούν στον διοικητή Κλαύδιο και να υποστούν φρικτά βασανιστήρια. Όμως, οι Άγιοι έμειναν ακλόνητοι στη πίστη τους, γεγονός που προκάλεσε τον θαυμασμό του Κλαύδιου, ο οποίος πίστεψε στο Χριστό μαζί με την οικογένειά του. Τελικά, ο Χρύσανθος και η Δαρεία ρίχτηκαν σε λάκκο και θάφτηκαν ζωντανοί. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη τους στις 19 Μαρτίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.

Οἱ Μάρτυρές σου Κύριε, ἐν τῇ ἀθλήσει αὐτῶν, τὸ στέφος ἐκομίσαντο τῆς ἀφθαρσίας, ἐκ σοῦ τοῦ Θεοῦ ἡμῶν· σχόντες γὰρ τὴν ἰσχύν σου, τοὺς τυράννους καθεῖλον· ἔθραυσαν καὶ δαιμόνων τὰ ἀνίσχυρα θράση. Αὐτῶν ταῖς ἱκεσίαις Χριστέ ὁ Θεός, σῶσον τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα