Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Η Κοίμηση της Θεοτόκου

Έκπτωση 18%

Η Κοίμηση της Θεοτόκου

ICO-KAR-106-KIM
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 9,50  
Τιμή: 7,80
Κερδίζετε: 1,70 (18%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Η Κοίμησις της Υπεραγίας Θεοτόκου συνέβη στην οικία του Ευαγγελιστή Ιωάνννη. Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση η Παναγία πληροφορήθηκε τον θάνατό της από έναν άγγελο Κυρίου τρεις ημέρες προτού αυτός συμβεί και άρχισε να προσεύχεται στο όρος των Ελαιών. Όταν εκοιμήθη η Μαρία, δεν ήταν όλοι οι Απόστολοι παρόντες στα Ιεροσόλυμα επειδή κήρυτταν τον λόγο του Χριστού. Θεία νεφέλη τους άρπαξε και τους έφερε κοντά στην Παναγία. Οι Απόστολοι μετέφεραν την Θεοτόκο στον κήπο της Γεθσημανής και την έθαψαν. Μοναδικός απών ήταν ο Απόστολος Θωμάς, ο οποίος ζήτησε να ανοιχτεί ο τάφος για να προσκυνήσει το Σώμα της Θεοτόκου. Πράγματι, μετά από τρεις ημέρες άνοιξαν τον τάφο και έκπληκτοι οι Απόστολοι διαπίστωσαν ότι η Παναγία είχε αναστηθεί. Πάνω στον τάφο της χτίστηκε μεγαλοπρεπής ναός, που αποδίδεται στην Αγία Ελένη. Μετά την καταστροφή του, ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Μαρκιανός με τη δεύτερη σύζυγό του Πουλχερία έχτισαν ένα νέο ναό, που διατηρείται μέχρι σήμερα.

Η εικόνα της Κοίμησις της Θεοτόκου παρουσιάζει την Παναγία ξαπλωμένη να κοιμάται γαλήνια και να έχει τα χέρια σταυρωμένα εμπρός στο στήθος. Γύρω από το νεκρικό κρεβάτι βρίσκονται οι Απόστολοι, με τον Πέτρο να στέκεται κοντά στο κεφάλι της και τον Παύλο κοντά στα πόδια της. Η ψυχή της Θεοτόκου απεικονίζεται ως σπαργανωμένο βρέφος, την οποία κρατάει ο Ιησούς, ζωγραφιζόμενος πάνω από το φέρετρο και στο μέσο της εικόνας.

Η Κοίμησις της Θεοτόκου είναι Θεομητορική εορτή των Χριστιανικών Εκκλησιών και εορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Ονομάζεται μάλιστα και Πάσχα του καλοκαιριού. Η Κοίμησις της Παναγίας εορταζόταν αρχικά στις 13 Αυγούστου και από το 460 μ.Χ. στις 15 Αυγούστου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος α’.

Ἐν τῇ Γεννήσει τὴν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τὸν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε· μετέστης πρὸς τὴν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καὶ ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα

Σχετικά Προϊόντα

{Επικοινωνήστε μαζί μας}
{Επικοινωνήστε μαζί μας}
{Επικοινωνήστε μαζί μας}
{Επικοινωνήστε μαζί μας}