Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Αγία Χριστίνα η Μεγαλομάρτυς

Έκπτωση 33%

Αγία Χριστίνα η Μεγαλομάρτυς

ICO-KAR-1078-XRIS
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 10,00
Κερδίζετε: 5,00 (33%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ. *Εντός Ελλάδος

Σε Απόθεμα
+

Λιθογραφία (εικόνα) της Αγίας Χριστίνας παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Διαστάσεις : 23Χ16, Βάρος εικόνας: ~550γρ.

Η Αγία Χριστίνα γεννήθηκε στην Τύρο της Συρίας περί το 200 μ.Χ. και ήταν κόρη του στρατηγού Ουρβανού. Ο ειδωλολάτρης πατέρας της την διέταξε να θυσιάσει στα είδωλα. Η Αγία αρνήθηκε, με συνέπεια ο Ουρβανός να την βασανίσει και να την ρίξει στην φυλακή. Ένας άγγελος Κυρίου της πήγαινε τροφή και η Χριστίνα δεν πέθανε από την πείνα. Έπειτα την έριξαν στην θάλασσα. Η Αγία και πάλι κατάφερε να σωθεί με την βοήθεια του Θεού. Μετά τον θάνατο του πατέρα της, η Χριστίνα οδηγήθηκε σε δίκη από κάποιον στρατηγό ονόματι Δίων. Ομολόγησε την χριστιανική της πίστη και υπέστη φρικτά βασανιστήρια.

Η Αγία Χριστίνα βρήκε μαρτυρικό θάνατο, όταν στρατιώτες του Ιουλιανού την χτύπησαν με κοντάρια και την σκότωσαν. Το λείψανό της μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη και τοποθετήθηκε σε ναό που χτίστηκε προς τιμήν της. Σήμερα βρίσκεται αδιάφθορο στον Ναό του Αγίου Φραγκίσκου της Αμπέλου Βενετίας. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη της στις 24 Ιουλίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
Τοῦ πατρός σου τὴν πλάνην λιποῦσα πάνσεμνε, τῆς εὐσεβείας ἐδέξω τὴν θείαν ἔλλαμψιν, καὶ νενύμφευσαι Χριστῷ ὡς καλλιπάρθενος- ὅθεν ἠγώνισαι στερρῶς, καὶ καθεῖλες τὸν ἐχθρόν, Χριστίνα Μεγαλομάρτυς. Καὶ νῦν ἀπαύστως δυσώπει, ἐλεηθήναι τᾶς ψυχᾶς ἠμῶν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα