Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιοι Ταξιάρχες Μιχαήλ και Γαβριήλ

Έκπτωση 26%

Άγιοι Ταξιάρχες Μιχαήλ και Γαβριήλ

ICO-KAR-106-TAX
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 9,50  
Τιμή: 7,00
Κερδίζετε: 2,50 (26%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

Για να δείτε την διαθεσιμότητα και να προσθέσετε το προΐόν στο καλάθι, πρέπει πρώτα να επιλέξετε το μέγεθος που επιθυμείτε να αγοράσετε.
Για την επιλογή του μεγέθους 32 x 24 cm παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ. *Εντός Ελλάδος

+

Λιθογραφία (εικόνα) των Αγίων Ταξιαρχών με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: ~500γρ./~700γρ/~900γρ/~1600γρ.

Οι Άγιοι Ταξιάρχες είναι οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ. Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, που το όνομα του σημαίνει "άνθρωπος του Θεού", είναι ένας από τους τέσσερις αρχαγγέλους που αναφέρει η Αγία Γραφή. Στην Παλαιά Διαθήκη εμφανίζεται στον Προφήτη Δανιήλ και του εξηγεί το όραμα του κριού και του τράγου. Στην Καινή Διαθήκη εμφανίζεται στον Ζαχαρία και του αναγγέλλει ότι η γυναίκα του Ελισάβετ θα φέρει στον κόσμο τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Επίσης είναι αυτός που αναγγέλλει στην Παναγία τη γέννηση του Ιησού Χριστού.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, που το όνομα του σημαίνει «Ποιος Είναι Όμοιος με τον Θεό;», εμφανίζεται κυρίως στην Παλαιά Διαθήκη. Κατά την περίοδο της έκπτωσης των Αγγέλων, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ένωσε τα Αγγελικά Τάγματα και φώναξε σ’ αυτούς το «Πρόσχωμεν». Ο Θεός τον διόρισε ως πρώτο των αγγελικών τάξεων, γιατί διαφύλαξε την δόξα και την λαμπρότητά του. Στην Παλαιά Διαθήκη ο Μιχαήλ εμφανίζεται στον Αβραάμ και του αναγγέλλει την ανάγκη της θυσίας του γιου του Ισαάκ. Επίσης, είναι εκείνος που λυτρώνει τον Ιακώβ από τα φονικά χέρια του Ησαύ. Στην Καινή Διαθήκη ο Αρχάγγελος είναι αυτός που θα αναγγείλει την δεύτερη έλευση του Ιησού Χριστού στη γη. Στην Αποκάλυψη του Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου αναφέρεται ως επικεφαλής των Αγγέλων στη μάχη εναντίον του Σατανά.

Η Σύναξη των Παμμέγιστων αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, καθώς και των υπολοίπων Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων τιμάται από την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία στις 8 Νοεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ’.

Τῶν οὐρανίων στρατιῶν ἀρχιστράτηγε, δυσωποῦμέν σὲ ἀεὶ ἡμεῖς οἱ ἀνάξιοι ἵνα ταῖς σαῖς δεήσεσι τειχίσῃς ἡμᾶς σκέπῃ τῶν πτερύγων τῆς ἀΰλου σου δόξης, φρουρῶν ἡμᾶς προσπίπτοντας ἐκτενῶς καὶ βοῶντας· ἐκ τῶν κινδύνων λύτρωσαι ἡμᾶς ὡς Ταξιάρχης τῶν ἄνω Δυνάμεων.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα