Άγιος Ιωνάς ο Προφήτης

Άγιος Ιωνάς ο Προφήτης

ICO-KAR-106-IONAS
 
Τιμή: 7,00

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

Για να δείτε την διαθεσιμότητα και να προσθέσετε το προΐόν στο καλάθι, πρέπει πρώτα να επιλέξετε το μέγεθος που επιθυμείτε να αγοράσετε.
Για την επιλογή του μεγέθους 32 x 24 cm παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.*Εντός Ελλάδος

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Ιωνά του Προφήτη με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: ~500γρ./~700γρ/~900γρ/~1600γρ.

Ο Προφήτης Ιωνάς έζησε την εποχή των βασιλέων Αμασίου και Ιεροβοάμ και ήταν γιος του Αμαθί. Ο Θεός του έδωσε εντολή να πάει στη πόλη της Νινευή και να προσπαθήσει να φέρει τους κατοίκους της στον σωστό δρόμο. Ο Ιωνάς δεν ακολούθησε την εντολή του Κυρίου και αποφάσισε να μεταβεί με πλοίο στους Θαρσείς της Ισπανίας. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού ξέσπασε μεγάλη τρικυμία και ο Προφήτης κρίθηκε ένοχος για το γεγονός αυτό, με συνέπεια να ριχτεί στην θάλασσα και να τον καταπιεί ένα μεγάλο κήτος. Ο Ιωνάς προσευχήθηκε στον Θεό και το κήτος τον έβγαλε σώο και αβλαβή στην ξηρά.

Μετά από αυτήν την περιπέτεια, ο Άγιος υπάκουσε στην θεϊκή εντολή και πήγε στη Νινευή, οπού προφήτεψε την καταστροφή της. Οι Νινευίτες επέδειξαν μετάνοια και τελικά σώθηκαν από την καταστροφή. Ο Ιωνάς αναφέρεται ως προφήτης στην Παλαιά Διαθήκη και η μνήμη του εορτάζεται από την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία στις 21 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
Σάλπιγξ εὔηχος, θείων κριμάτων, κόσμω πέφηνας, ἀναφωνοῦσα, Ἰωνὰ τοὶς Νινευίταις μετάνοιαν καὶ συσχεθεῖς ἐν τῷ κήτει προέγραψας, τὴν τοῦ Σωτῆρος τριήμερον ἔγερσιν ὅθεν πρέσβευε, δοθήναι τοὶς σὲ γεραίρουσι, πταισμάτων ἱλασμὸν καὶ μέγα ἔλεος.Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα