Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Πατάπιος ο Αιγύπτιος

Έκπτωση 33%

Άγιος Πατάπιος ο Αιγύπτιος

ICO-KAR-1078-PAT
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 10,00
Κερδίζετε: 5,00 (33%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ. *Εντός Ελλάδος

Εξαντλήθηκε

Λιθογραφία παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Διαστάσεις : 23Χ16, Βάρος εικόνας: ~550γρ.

Ο Άγιος Πατάπιος γεννήθηκε τον 4ο μ.Χ. αιώνα στη Θήβα της Αιγύπτου από πλούσιους ευσεβείς χριστιανούς γονείς. Σε πολύ μικρή ηλικία ακολούθησε ασκητική ζωή και αποσύρθηκε στην έρημο, όπου καθοδηγούσε πνευματικά όσους τον επισκέπτονταν. Αργότερα αναγκάστηκε να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη. Στην περιοχή των Βλαχερνών ίδρυσε ησυχαστήριο και έγινε θαυματουργός. Εκοιμήθη εν ειρήνη σε βαθιά γεράματα.

Το λείψανο του Αγίου μεταφέρθηκε στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη της Πέτρας από τον πνευματικό του αδερφό Άγιο Βάρα. Μετά την άλωση της Πόλης από τους Οθωμανούς, ο ανιψιός της Αγίας Υπομονής, Αγγελής Νοταράς, μετέφερε το λείψανο του Οσίου στο βουνό Γεράνεια κοντά στο Λουτράκι. Εκεί ιδρύθηκε αργότερα γυναικείο μοναστήρι, η Ιερά Μονή Αγίου Παταπίου Λουτρακίου. Ο Άγιος Πατάπιος είναι προστάτης των καρκινοπαθών και των υδρωπικών. Η μνήμη του τιμάται στις 8 Δεκεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος πλ. δ’.
Ἔν σοι Πάτερ ἀκριβῶς, διεσώθη τὸ κατ᾽ εἰκόνα· λαβὼν γὰρ τὸν σταυρόν, ἠκολούθησας τῷ Χριστῷ, καὶ πράττων ἐδίδασκες, ὑπερορᾷν μὲν σαρκός, παρέρχεται γὰρ ἐπιμελεῖσθαι δὲ ψυχῆς, πράγματος ἀθανάτου· διὸ καὶ μετὰ Ἀγγέλων συναγάλλεται, Ὅσιε Πατάπιε τὸ πνεῦμά σου.


Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα