Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Τιμόθεος ο Απόστολος

Έκπτωση 26%

Άγιος Τιμόθεος ο Απόστολος

ICO-KAR-106-TIM
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 9,50  
Τιμή: 7,00
Κερδίζετε: 2,50 (26%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

Για να δείτε την διαθεσιμότητα και να προσθέσετε το προΐόν στο καλάθι, πρέπει πρώτα να επιλέξετε το μέγεθος που επιθυμείτε να αγοράσετε.
Για την επιλογή του μεγέθους 32 x 24 cm παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.*Εντός Ελλάδος

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Τιμοθέου του Αποστόλου με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF .

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: ~500γρ./~700γρ/~900γρ/~1600γρ.

Ο Άγιος Τιμόθεος υπήρξε ένας εκ των εβδομήκοντα αποστόλων που αποτελούσαν τον ευρύτερο κύκλο των μαθητών του Ιησού Χριστού. Γεννημένος στα Λύστρα της Λυκαονίας, έμεινε ορφανός από πατέρα σε πολύ μικρή ηλικία και ανατράφηκε σύμφωνα με τις επιταγές του χριστιανισμού από τη γιαγιά του την Λωίδα. Συνόδευσε τον Απόστολο Παύλο στη Β’ αποστολική του περιοδεία και εργάσθηκε με ζήλο για τη διάδοση του Ευαγγελίου.

Ο Άγιος Τιμόθεος υπέστη μαρτυρικό θάνατο δια ξυλοδαρμού από ειδωλολάτρες στην Έφεσο. Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου βρίσκονται στη Μονή Παντελεήμονος Αγίου Όρους. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 22 Ιανουαρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ’.

Χρηστότητα ἐκδιδαχθείς, καί νήφων ἐν πᾶσιν, ἀγαθήν συνείδησιν ἱεροπρεπῶς ἐνδυσάμενος, ἤντλησας ἐκ τοῦ Σκεύους τῆς ἐκλογῆς τά ἀπόρρητα, καί τήν πίστιν τηρήσας, τόν ἴσον δρόμον τετέλεκας, Ἀπόστολε Τιμόθεε. Πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τάς ψυχάς ἡμῶν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα