Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού

Έκπτωση 27%

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού

KAR-10784605
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 11,00
Κερδίζετε: 4,00 (27%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Οι διαστάσεις 35 x 25, 45 x 30 κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας. Για την διαθεσιμότητα τους επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) της Μεταμορφώσεως του Ιησού Χριστού παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Η Μεταμόρφωση του Χριστού είναι μία από τις σημαντικότερες εορτές της χριστιανοσύνης. Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, ο Ιησούς ανέβηκε στο όρος Θαβώρ για προσευχή, μαζί με τους Αποστόλους Πέτρο, Ιάκωβο και Ιωάννη. Όταν έφτασαν στο βουνό, οι Απόστολοι κάθισαν να ξεκουραστούν και έπεσαν σε βαθύ ύπνο. Μόλις ξύπνησαν, αντίκρισαν τον Κύριο να φωτοβολεί και τα ρούχα του ήταν ολόλευκα. Ο Ιησούς συνομιλούσε με τον Μωυσή και τον Προφήτη Ηλία.

Ο Χριστός ανέβηκε στο όρος Θαβώρ για να δείξει την δόξα της Θεότητάς Του. Η Μεταμόρφωση του Χριστού είναι σημαντική δεσποτική εορτή και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου, ημέρα των εγκαινίων του ομώνυμου ναού που ίδρυσε στο Θαβώρ η Αγία Ελένη, μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος βαρύς.

Μετεμορφώθης ἐν τῷ ὄρει Χριστὲ ὁ Θεός, δείξας τοῖς Μαθηταῖς σου τὴν δόξαν σου, καθὼς ἠδυναντο. Λάμψον καὶ ἡμῖν τοῖς ἁμαρτωλοῖς, τὸ φῶς σου τὸ ἀΐδιον, πρεσβείαις τῆς Θεοτόκου, φωτοδότα δόξα σοι.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα