Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων

Έκπτωση 26%

Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων

ICO-KAR-106-TEO.T
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 9,50  
Τιμή: 7,00
Κερδίζετε: 2,50 (26%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

Για να δείτε την διαθεσιμότητα και να προσθέσετε το προΐόν στο καλάθι, πρέπει πρώτα να επιλέξετε το μέγεθος που επιθυμείτε να αγοράσετε.
Για την επιλογή του μεγέθους 32 x 24 cm παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.*Εντός Ελλάδος

+

Λιθογραφία (εικόνα) με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.
Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: ~500γρ./~700γρ/~900γρ/~1500γρ.

Ο Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων υπήρξε μεγαλομάρτυρας της Χριστιανικής Εκκλησίας με καταγωγή από την Αμάσεια του Πόντου.Έλαβε το προσωνύμιο Τήρων επειδή υπηρετούσε στο Τάγμα των Τηρώνων του ρωμαϊκού στρατού.Ο Θεόδωρος έζησε την εποχή που ο αυτοκράτορας Διοκλητιανός εξέδωσε διάταγμα,σύμφωνα με το οποίο έπρεπε να γίνονται θυσίες στα είδωλα.Ως χριστιανός,ο Άγιος αρνήθηκε να λάβει μέρος στις θυσίες και ομολόγησε με σθένος τη πίστη του στο Χριστό.

Όταν ο Θεόδωρος κατέστρεψε ένα ξύλινο είδωλο της θεάς Ρέας,συνελήφθη και οδηγήθηκε μπροστά στον τοπικό άρχοντα.Αυτός διέταξε να τον μαστιγώσουν και να τον φυλακίσουν,χωρίς να του δίνουν τροφή και νερό.Ο Άγιος όμως έμεινε ακλόνητος στη πίστη του,με συνέπεια να υποστεί φρικτά βασανιστήρια.Τελικά,βρήκε μαρτυρικό θάνατο σε καμίνι.Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του στις 17 Φεβρουαρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος β’.
Μεγάλα τά τῆς πίστεως κατορθώματα! ἐν τῇ πηγῇ τῆς φλογός, ὡς ἐπί ὕδατος ἀναπαύσεως, ὁ ἅγιος Μάρτυς Θεόδωρος ἠγάλλετο· πυρί γάρ ὁλοκαυτωθείς, ὡς ἄρτος ἡδύς, τῇ Τριάδι προσήνεκται. Ταῖς αὐτοῦ ἱκεσίαις, Χριστέ ὁ Θεός, σῶσον τάς ψυχάς ἡμῶν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα