Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων

Έκπτωση 27%

Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων

ICO-KAR-1078-TEO.TIR
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 11,00
Κερδίζετε: 4,00 (27%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Οι διαστάσεις 35 x 25, 45 x 30 κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας. Για την διαθεσιμότητα τους επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Ο Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων υπήρξε μεγαλομάρτυρας της Χριστιανικής Εκκλησίας με καταγωγή από την Αμάσεια του Πόντου. Έλαβε το προσωνύμιο Τήρων επειδή υπηρετούσε στο Τάγμα των Τηρώνων του ρωμαϊκού στρατού. Ο Θεόδωρος έζησε την εποχή που ο αυτοκράτορας Διοκλητιανός εξέδωσε διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο έπρεπε να γίνονται θυσίες στα είδωλα. Ως χριστιανός, ο Άγιος αρνήθηκε να λάβει μέρος στις θυσίες και ομολόγησε με σθένος τη πίστη του στο Χριστό.

Όταν ο Θεόδωρος κατέστρεψε ένα ξύλινο είδωλο της θεάς Ρέας, συνελήφθη και οδηγήθηκε μπροστά στον τοπικό άρχοντα. Αυτός διέταξε να τον μαστιγώσουν και να τον φυλακίσουν, χωρίς να του δίνουν τροφή και νερό. Ο Άγιος όμως έμεινε ακλόνητος στη πίστη του, με συνέπεια να υποστεί φρικτά βασανιστήρια. Τελικά, βρήκε μαρτυρικό θάνατο σε καμίνι. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του στις 17 Φεβρουαρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος β’.

Μεγάλα τά τῆς πίστεως κατορθώματα! ἐν τῇ πηγῇ τῆς φλογός, ὡς ἐπί ὕδατος ἀναπαύσεως, ὁ ἅγιος Μάρτυς Θεόδωρος ἠγάλλετο· πυρί γάρ ὁλοκαυτωθείς, ὡς ἄρτος ἡδύς, τῇ Τριάδι προσήνεκται. Ταῖς αὐτοῦ ἱκεσίαις, Χριστέ ὁ Θεός, σῶσον τάς ψυχάς ἡμῶν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα