Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Μύρων Επίσκοπος Κρήτης

Έκπτωση 15%

Άγιος Μύρων Επίσκοπος Κρήτης

ICO-KAR-106-MIRON
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Μύρωνα με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Μύρων γεννήθηκε στη πόλη Ραύκο της Κρήτης, που αργότερα μετονομάστηκε σε Άγιος Μύρωνας προς τιμήν του. Διακρίθηκε για τη φιλανθρωπία και την αγάπη του προς τους συνανθρώπους του. Υπήρξε πρότυπο οικογενειάρχη και προστάτη των φτωχών και των κατατρεγμένων. Ήταν αγρότης στο επάγγελμα. Όταν στο χωράφι του εντόπισε κάποιους κλέφτες, δεν τους κυνήγησε αλλά αντίθετα τους βοήθησε να μεταφέρουν την σοδειά του, ζητώντας από το Θεό να τους συγχωρέσει.

Μετά το θάνατο της συζύγου του, ο Άγιος αφοσιώθηκε πλήρως στο Θεό και στο κήρυγμα του Λόγου Του. Οι κάτοικοι της Κρήτης έτρεφαν μεγάλη αγάπη και σεβασμό προς το πρόσωπό του, με αποτέλεσμα να ανέλθει στον επισκοπικό θρόνο του νησιού. Πέθανε σε ηλικία περίπου 100 ετών. Ο Άγιος Μύρων είναι ιδιαίτερα γνωστός για τα θαύματά του. Τον τάφο του,ο οποίος εκπέμπει ευωδία, επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες προσκυνητές. Απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 8 Αυγούστου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Τῶν ἀρετῶν ἐργάτης γενόμενος, τοῦ Εὐαγγελίου μύστης ὤφθης, ὡς καθαρὸς τῇ καρδίᾳ, Πάτερ Μύρων θεόληπτε. Θεῷ γὰρ τὰ σὰ ἀναθέμενος, Ἱεράρχης ὅσιος καὶ πρᾷος, ὡς τοῦ Σωτῆρος μιμητής, ἀληθῶς ἐδείχθης· καὶ θαύμασι πολλοὺς εὐεργετήσας, τῆς ἄνω Βασιλείας τὸ δηνάριον ἔλαβες, εὐαρεστήσας Κυρίῳ. Αὐτὸν ἱκε΄τευε δεόμεθα, ὑπὲρ τῶν τιμώντων σε.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα