Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Νικήτας ο Γότθος

Έκπτωση 27%

Άγιος Νικήτας ο Γότθος

ICO-KAR-1078-NIKIT
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 11,00
Κερδίζετε: 4,00 (27%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Οι διαστάσεις 35 x 25, 45 x 30 κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας. Για την διαθεσιμότητα τους επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Νικήτα του Γότθου παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Ο Άγιος Νικήτας γεννήθηκε στη Γοτθία και ήταν μαθητής του θεοφόρου επισκόπου των Γότθων Θεοφίλου, ο οποίος συμμετείχε στην Α' Οικουμενική Σύνοδο στη Νίκαια το 325 μ.Χ. Όταν ο ηγεμόνας των Γότθων Αθηνάριχος άρχισε τον διωγμό των χριστιανών, ο Άγιος τον κατηγόρησε και τον αποκήρυξε ως απάνθρωπο και ειδωλολάτρη. Ο Νικήτας συνελήφθη και βασανίστηκε ανηλεώς. Τα άγρια βασανιστήρια δεν έκαμψαν την πίστη του Αγίου αλλά αντίθετα ευχαριστούσε τον Θεό για τη δοκιμασία αυτή.

Ο Άγιος Νικήτας μαρτύρησε το 372 μ.Χ. αφού ρίχτηκε μέσα σε κάμινο. Ο φίλος του Μαριανός πήρε το σώμα του και το μετέφερε στη Μοψουεστία της Κιλικίας. Εκεί έκτισε εκκλησία και τοποθέτησε τα θαυματουργά λείψανα του Αγίου. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 15 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.

Νίκην ἔστησας, κατὰ τῆς πλάνης, νίκης εἴληφας, ἄφθαρτον γέρας, ἐπαξίως Νικήτα φερώνυμε, σὺ γὰρ νικήσας ἐχθρῶν τὴν παράταξιν, διὰ πυρὸς τὸν ἀγῶνα ἐτέλεσας. Μάρτυς ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα