Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων

Έκπτωση 27%

Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων

ICO-KAR-1078-NICK
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 11,00
Κερδίζετε: 4,00 (27%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Οι διαστάσεις 35 x 25, 45 x 30 κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας. Για την διαθεσιμότητα τους επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων, παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Ο Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε στα Πάταρα της Λυκίας το 270 μ.Χ. από πλούσιους αλλά ευσεβείς γονείς. Μοίρασε τα υπάρχοντά του στους φτωχούς, χειροτονήθηκε ιερέας και κατόπιν ανήλθε στον αρχιεπισκοπικό θρόνο των Μύρων της Λυκίας. Από την υψηλή του θέση αγωνίστηκε για την διάδοση του χριστιανισμού, γεγονός που εξόργισε τους ειδωλολάτρες, οι οποίοι τον βασάνισαν και τον φυλάκισαν.

Μετά την αποφυλάκισή του, συνέχισε το πνευματικό του έργο και έλαβε μέρος στις εργασίες της Α' Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια της Μικράς Ασίας, η οποία καταδίκασε τον αρειανισμό. Κοιμήθηκε ειρηνικά το 343 μ.Χ. Ο Άγιος Νικόλαος, ο μυροβλήτης και θαυματουργός, είναι προστάτης των ναυτικών και πολιούχος της Αλεξανδρούπολης, του Βόλου, του Γαλαξειδίου, της Κοζάνης, του Πολύγυρου, της Σητείας και της Σύρου. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 6 Δεκεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος δ’.

Κανόνα πίστεως καὶ εἰκόνα πραότητος, ἐγκρατείας Διδάσκαλον, ἀνέδειξέ σε τῇ ποίμνῃ σου, ἡ τῶν πραγμάτων ἀλήθεια· διὰ τοῦτο ἐκτήσω τῇ ταπεινώσει τὰ ὑψηλά, τῇ πτωχείᾳ τὰ πλούσια. Πάτερ Ἱεράρχα Νικόλαε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα