Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Σώζων ο Μάρτυς

Έκπτωση 27%

Άγιος Σώζων ο Μάρτυς

ICO-KAR-1078-SOZ
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 11,00
Κερδίζετε: 4,00 (27%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Οι διαστάσεις 35 x 25, 45 x 30 κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας. Για την διαθεσιμότητα τους επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Σώζοντος παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Ο Άγιος Σώζων έζησε τον 3ο αιώνα μ.Χ. και καταγόταν από την Λυκαονία της Μικράς Ασίας. Ζούσε στην Κιλικία και ήταν βοσκός στο επάγγελμα. Πριν γίνει χριστιανός ονομαζόταν Ταράσιος. Κάποτε ο Σώζων πήγε στην Πομπηιούπολη της Κιλικίας και με θλίψη αντίκρισε παντού ειδωλολατρικά αγάλματα. Γεμάτος οργή μπήκε στο ναό της Αρτέμιδος και έκοψε το δεξί χέρι από το χρυσό άγαλμα. Έπειτα πήγε στην αγορά, το πούλησε και μοίρασε τα χρήματα στους πένητες της περιοχής.

Ο Σώζων παραδόθηκε μόνος του στους φύλακες του ναού και οδηγήθηκε μπροστά στον ηγεμόνα Μαξιμιανό. Ο Μαξιμιανός προσπάθησε να μεταπείσει τον Άγιο να ασπαστεί τα είδωλα, όμως ο Σώζων παρέμεινε ακλόνητος στη χριστιανική πίστη. Ο πράος βοσκός βασανίστηκε φρικτά και βρήκε μαρτυρικό θάνατο στη φωτιά. Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου φυλάσσονται στις Μονές Σταγιάδων Καλαμπάκας, Παναγίας Κρεμαστής Ηλείας και Κύκκου Κύπρου. Η μνήμη του τιμάται από την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία στις 7 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους. Ο Άγιος Σώζων είναι πολιούχος της Λήμνου.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.

Δι' ὄμφης οὐρανίου πιστωθεῖς πρὸς τὰ κρείττονα, τοὺς τῆς εὐσέβειας ἀγῶνας, ἄπτοητως διέδραμες καὶ ὤφθης τοῦ Σωτῆρος κοινωνός, ἀθλήσας Μάρτυς Σῴζων ἄνδρικως διὰ τοῦτο διασῴζεις ἐκ πειρασμῶν, τοὺς πίστει προσιόντας σοί. Δόξα τῷ παρασχόντι σοὶ ἴσχυν, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἔνεργουντι διὰ σοῦ πάσιν ἰάματα.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα