Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης

Έκπτωση 15%

Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης

ICO-KAR-106-TEO.STU
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Θεοδώρου του Στουδίτου με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 759 μ.Χ. από ευσεβείς γονείς και έλαβε πλούσια μόρφωση. Σε πολύ μικρή ηλικία απαρνήθηκε τα εγκόσμια και εκάρη μοναχός σε μοναστήρι στην Προύσα της Μικράς Ασίας. Αργότερα χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον Πατριάρχη Ταράσιο και ηγούμενος της μονής του. Λόγω μιας διαμάχης που είχε με τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο ΣΤ', εξορίστηκε στη Θεσσαλονίκη και το έτος 798 μ.Χ. επέστρεψε στην Βασιλεύουσα, όπου έγινε ηγούμενος της Μονής Στουδίου.

Το 808 μ.Χ. ήρθε σε σύγκρουση με τον Πατριάρχη Νικηφόρο και εξορίστηκε στη Χάλκη, με συνέπεια να σταματήσει το σπουδαίο πνευματικό έργο που προσέφερε η περίφημη Μονή του Στουδίου. Το 811 μ.Χ. επέστρεψε από την εξορία αλλά όταν στον αυτοκρατορικό θρόνο ανήλθε ο Λέων Ε΄ ο Αρμένιος, μέγας διώκτης των εικόνων, ο Θεόδωρος εξορίστηκε για τρίτη φορά στη Σμύρνη, όπου φυλακίστηκε και βασανίστηκε ανηλεώς. Ο Άγιος παρέδωσε τη ψυχή του στον Κύριο σε ηλικία 67 ετών επί αυτοκράτορος Μιχαήλ Β΄ του Τραυλού.

Ο Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης υπήρξε ένας από τους μεγάλους ομολογητές της Ορθοδοξίας που έδρασε στη δύσκολη και ταραγμένη περίοδο της εικονομαχίας. Διακρίθηκε για το σπουδαίο πνευματικό του έργο και υπερασπίστηκε με σθένος τις εικόνες και το θεσμό του γάμου, με συνέπεια να γνωρίσει διωγμούς και εξορίες. Απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους. Η μνήμη του τιμάται στις 11 Νοεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.

Δώρων μέτοχος, τῆς ἀφθαρσίας, δῶρον ἄσυλον, τῆς Ἐκκλησίας, φερωνύμως ἀνεδείχθης Θεόδωρε, τοὶς ἱεροὶς γὰρ ἑπόμενος δόγμασιν, ὁμολογίας φωστὴρ ἐχρημάτισας. Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν Θεὸν Ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα