Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Βαρνάβας ο Απόστολος

Έκπτωση 15%

Άγιος Βαρνάβας ο Απόστολος

ICO-KAR-106-VARNA
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αποστόλου Βαρνάβα με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Βαρνάβας ήταν ένας από τους πρώτους χριστιανούς και ένας από τους εβδομήντα Αποστόλους που απέστειλε ο Χριστός για να κηρύξουν το Ευαγγέλιο. Γεννήθηκε στη Κύπρο και ήταν Ιουδαίος Λευίτης, ονόματι Ιωσήφ. Υπήρξε στενός συνεργάτης του Αποστόλου Παύλου και είχε ως βοηθό στις περιοδείες του τον ανιψιό του Ευαγγελιστή Μάρκο.

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Ρώμη, στην Αλεξάνδρεια και σε άλλα μέρη. Ο Βαρνάβας έγινε επίσκοπος Σαλαμίνος Κύπρου και είχε μαρτυρικό τέλος στη Σαλαμίνα, όπου πέθανε δια λιθοβολισμού. Θεωρείται ιδρυτής και προστάτης της Εκκλησίας της Κύπρου. Η μνήμη του τιμάται από την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία στις 11 Ιουνίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος γ'. Θείας πίστεως.

Θεία ὄργανα, τοῦ Παρακλήτου, καὶ ἐκφάντορες, τοῦ Θεοῦ Λόγου, ἀνεδείχθητε θεόπται Ἀπόστολοι, Βαρθολομαῖε τῶν Δώδεκα σύσκηνε, καὶ Βαρνάβα ὡς υἱὸς παρακλήσεως. Ἀλλὰ αἰτήσασθε, Χριστὸν τὸν Θεὸν πανεύφημοι, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα