Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Βλάσιος Επίσκοπος Σεβαστείας

Έκπτωση 15%

Άγιος Βλάσιος Επίσκοπος Σεβαστείας

KAR-1064672
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Βλάσιου με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Βλάσιος καταγόταν από τη Σεβάστεια του Πόντου και έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Λικινίου. Σπούδασε ιατρός και βοηθούσε τους αρρώστους χωρίς να λαμβάνει χρήματα. Παράλληλα, μελετούσε με ζήλο την Αγία Γραφή και προσπαθούσε να μεταλαμπαδεύσει την χριστιανική πίστη και σε άλλους. Αργότερα εκλέχτηκε επίσκοπος Σεβαστείας, ωστόσο παραιτήθηκε από τη θέση και πήγε να ασκητέψει στο Άργαιο όρος.

Μόλις ξέσπασε ο διωγμός των χριστιανών συνελήφθη από τον έπαρχο Αγρικόλα και υπέστη φρικτά βασανιστήρια. Εν τέλει γνώρισε μαρτυρικό θάνατο δια αποκεφαλισμού. Ο Άγιος Βλάσιος είναι πολιούχος του Ξυλοκάστρου Κορινθίας. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 11 Φεβρουαρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.

Φερωνύμως βλαστήσας, ὡς δένδρον εὔκαρπον, ἱεράρχα Κυρίου Βλάσιε ἔνδοξε, μαρτυρίου τοὺς καρποὺς κόσμῳ προήγαγες καὶ θαυμάτων δωρεάς ἀναβλύζεις δαψιλῶς, ὡς θεῖος ἱερομάρτυς τοῖς καταφεύγουσι πάτερ τῇ ἀντιλήψει τῆς πρεσβείας σου.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα