Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Αρχάγγελος Μιχαήλ ο Ταξιάρχης

Έκπτωση 8%

Αρχάγγελος Μιχαήλ ο Ταξιάρχης

ICO-KAP-ARXMIX-2313
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 60,00  
Τιμή: 55,00
Κερδίζετε: 5,00 (8%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

Η εικόνα σε κάποιες διαστάσεις ενδέχεται να μην είναι ετοιμοπαράδοτη .*

*Η αποστολή γίνεται σε περίπου 15 μέρες στις διαστάσεις που δεν είναι ετοιμοπαράδοτες.

Σε Απόθεμα
+

Μεταξοτυπία σε ξύλο, με πραγματικό φύλλο χρυσού.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, που το όνομα του σημαίνει «Ποιος Είναι Όμοιος με τον Θεό;», εμφανίζεται κυρίως στην Παλαιά Διαθήκη. Κατά την περίοδο της έκπτωσης των Αγγέλων, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ένωσε τα Αγγελικά Τάγματα και φώναξε σ’ αυτούς το «Πρόσχωμεν». Ο Θεός τον διόρισε ως πρώτο των αγγελικών τάξεων, γιατί διαφύλαξε την δόξα και την λαμπρότητά του.

Στην Παλαιά Διαθήκη ο Μιχαήλ εμφανίζεται στον Αβραάμ και του αναγγέλλει την ανάγκη της θυσίας του γιου του Ισαάκ. Επίσης, είναι εκείνος που λυτρώνει τον Ιακώβ από τα φονικά χέρια του Ησαύ. Στην Καινή Διαθήκη ο Αρχάγγελος είναι αυτός που θα αναγγείλει την δεύτερη έλευση του Ιησού Χριστού στη γη. Στην Αποκάλυψη του Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου αναφέρεται ως επικεφαλής των Αγγέλων στη μάχη εναντίον του Σατανά. Η Σύναξη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Ταξιάρχη τιμάται από την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία στις 8 Νοεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ’.

Τῶν οὐρανίωv στρατιῶν Ἀρχιστράτηγοι, δυσωποῦμεv ὑμᾶς ἡμεῖς οἱ ἀνάξιοι, ἵvα ταῖς ὑμῶv δεήσεσι, τειχίσητε ἡμᾶς, σκέπῃ τῶν πτερύγωv, τῆς ἀΰλου ὑμῶν δόξης, φρουροῦvτες ἡμᾶς προσπίπτοντας, ἐκτεvῶς καὶ βοῶντας· Ἐκ τῶν κινδύνων λυτρώσασθε ἡμᾶς, ὡς Ταξιάρχαι τῶν ἄνω Δυνάμεων.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα