Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Παναγία Φοβερά Προστασία

Έκπτωση 15%

Παναγία Φοβερά Προστασία

ICO-KAR-106-FOVPRO
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας μεταφέρθηκε στο Άγιο Όρος μετά από φοβερή πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε ένα μετόχι της Μονής Κουτλουμουσίου στη Κρήτη. Σύμφωνα με τη παράδοση, όταν η Μονή δέχθηκε επίθεση από πειρατές, οι μοναχοί κατέφυγαν στην εικόνα και παρακάλεσαν θερμά τη Θεοτόκο να τους προστατέψει. Με θαυματουργό τρόπο, η Θεοτόκος έκανε το μοναστήρι αόρατο από τους επιδρομείς, με συνέπεια να φύγουν άπραγοι από το Περιβόλι της Παναγίας.

Την Τρίτη της Διακαινησίμου, η εικόνα λιτανεύεται από το μοναστήρι στο Πρωτάτο, ανταποδίδοντας με αυτόν τον τρόπο την επίσκεψη της εικόνας της Παναγίας, το «Άξιον Εστίν», που γίνεται την προηγούμενη μέρα στο Κουτλουμούσι. Η Σύναξη της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους εορτάζεται δύο ημέρες μετά το Άγιο Πάσχα.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος α΄. Τοῦ λίθου σφραγισθέντος.

Μονὴ Κουτλουμουσίου τὴν ἁγίαν Εἰκόνα Σου, Φοβερὰ Προστασία κεκτημένη ἀγάλλεται· ὡς δρόσος γὰρ ἐκ ταύτης μυστική, ἡ χάρις Σου προέρχεται ἀεί, καὶ εὐφραίνει τὰς καρδίας καὶ τὰς ψυχάς, Παρθένε τῶν βοώντων Σοι· δόξα τῇ Προστασίᾳ Σου ἁγνή, δόξα τῇ ἀντιλήψει Σου, δόξα τῇ πρὸς ἡμᾶς Σου προμηθείᾳ ἄχραντε.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα

Σχετικά Προϊόντα

{Επικοινωνήστε μαζί μας}
{Επικοινωνήστε μαζί μας}
{Επικοινωνήστε μαζί μας}
{Επικοινωνήστε μαζί μας}