Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Το Γενέσιον Της Θεοτόκου

Έκπτωση 27%

Το Γενέσιον Της Θεοτόκου

ICO-KAR-1078-GEN
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 11,00
Κερδίζετε: 4,00 (27%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Οι διαστάσεις 35 x 25, 45 x 30 κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας. Για την διαθεσιμότητα τους επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) της Γέννησης της Θεοτόκου παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Το Γενέσιον της Θεοτόκου είναι Θεομητορική εορτή που τιμάται από την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία στις 8 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους. Σύμφωνα με το Πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου, η Παναγία γεννήθηκε στα Ιεροσόλυμα από μια ενάρετη γηραιά γυναίκα που ονομαζόταν Άννα. Εκείνη την εποχή η ατεκνία θεωρούνταν ντροπή στους κόλπους της ιουδαϊκής κοινωνίας. Η Άννα και ο σύζυγός της Ιωακείμ προσεύχονταν αδιαλείπτως για να τους χαρίσει ο Θεός ένα παιδί, όπως και έγινε.

«Το Γενέθλιον της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου» καθιερώθηκε για πρώτη φορά στα Ιεροσόλυμα στα τέλη του 5ου αιώνα μ.Χ. και τον 11ο αιώνα είχε επικρατήσει σε ολόκληρο τον Χριστιανικό κόσμο. Στην Ελλάδα πολλοί ναοί είναι αφιερωμένοι στο Γενέθλιον της Θεοτόκου και η εορτή κατέχει περίοπτη θέση στην υμνογραφία της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας και στην εκκλησιαστική ζωγραφική.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος δ’.

Ἡ γέννησίς σου Θεοτόκε, χαρὰν ἐμήνυσε πάσῃ τῇ οικουμένῃ, ἐκ σοῦ γὰρ ἀνέτειλεν ὁ Ἥλιος τῆς δικαιοσύνης, Χριστὸς ὁ Θεὸς ἡμῶν, καὶ λύσας τὴν κατάραν, ἔδωκε τὴν εὐλογίαν, καὶ καταργήσας τὸν θάνατον, ἐδωρήσατο ἡμῖν ζωὴν τὴν αἰώνιον.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα

Σχετικά Προϊόντα

{Επικοινωνήστε μαζί μας}
{Επικοινωνήστε μαζί μας}
{Επικοινωνήστε μαζί μας}
{Επικοινωνήστε μαζί μας}