Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Αγία Άννα η Θεοπρομήτωρ

Αγία Άννα η Θεοπρομήτωρ

ICO-KAP-BI013-2015
 
Τιμή: 46,00

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.*Εντός Ελλάδος

Σε Απόθεμα
+

Μεταξοτυπία της Αγίας Άννας σε ξύλο με πραγματικό φύλλο χρυσού.

Διαστάσεις : 20χ15

Η Αγία Άννα, μητέρα της Θεοτόκου, καταγόταν από ιερατική γενιά και σε προχωρημένη ηλικία παντρεύτηκε στην Γαλιλαία τον Άγιο Ιωακείμ. Η Άννα είχε μεγάλη στενοχώρια, γιατί δεν μπορούσε να αποκτήσει ένα παιδί και το γεγονός αυτό την είχε στιγματίσει.Το ανδρόγυνο παρακαλούσε το Θεό με θερμές και ολόψυχες προσευχές να τους χαρίσει ένα παιδί. Οι προσευχές τους εισακούστηκαν και οι ενάρετοι Ιωακείμ και Άννα απέκτησαν ένα χαριτωμένο κοριτσάκι, την Μαριάμ, την Παναγία και Μητέρα του Ιησού Χριστού.

Η Αγία Άννα αφού γέννησε την Θεοτόκο Μαρία, την αφιέρωσε στο Ναό και πέρασε την υπόλοιπη ζωή της με νηστείες, προσευχές και ελεημοσύνες προς τους πένητες. Σύμφωνα με την παράδοση, η Θεοπρομήτωρ Άννα παρέδωσε την ψυχή της στα χέρια του Θεού σε ηλικία 69 ετών. Λείψανα της Αγίας Άννας υπάρχουν στην αγιορείτικη σκήτη της Αγίας Άννας (Μονή Μεγίστης Λαύρας), στον Ιερό Ναό της Αγίας Άννας Κατερίνης, καθώς και σε πολλά ιερά προσκυνήματα του κόσμου. Η Κοίμηση της Αγίας Άννας, Μητέρας της Υπεραγίας Θεοτόκου, τιμάται από την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία στις 25 Ιουλίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.

Ζωὴν τὴν κυήσασαν, ἐκυοφόρησας, ἁγνὴν Θεομήτορα, θεόφρον Ἄννα, διὸ πρὸς λῆξιν οὐράνιον, ἔνθα εὐφραινομένων, κατοικία ἐν δόξῃ, χαίρουσα νῦν μετέστης, τοῖς τιμῶσί σε πόθῳ, πταισμάτων αἰτουμένη, ἱλασμὸν ἀειμακάριστε.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα