Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Αγία Μαρία η Μαγδαληνή

Έκπτωση 33%

Αγία Μαρία η Μαγδαληνή

ICO-KAR-1078-MAR.MAG
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 10,00
Κερδίζετε: 5,00 (33%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ. *Εντός Ελλάδος

Σε Απόθεμα
+

Λιθογραφία παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Διαστάσεις : 23Χ16, Βάρος εικόνας: ~550γρ.

Η Μαρία η Μαγδαληνή, ισαπόστολος και μυροφόρος, ακολούθησε τον Χριστό και τους Αποστόλους και τους βοήθησε στο έργο τους. Καταγόταν από την πόλη Μάγδαλα της Γαλιλαίας, γι'αυτό και ονομάσθηκε Μαγδαληνή. Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη η Μαρία ήταν άρρωστη άλλα όχι αμαρτωλή, όπως εσφαλμένα υποστηρίζουν πολλοί. Ο Χριστός την απάλλαξε από τα επτά δαιμόνια και από ευγνωμοσύνη, έγινε πιστή μαθήτριά Tου. Υπήρξε μάρτυρας της πρώτης Ανάστασης του Κυρίου και μυροφόρος.

Μετά την Ανάληψη του Χριστού, διέμεινε στα Ιεροσόλυμα, όπου υπηρέτησε την πρώτη χριστιανική Εκκλησία και αργότερα μετέβη στην Έφεσο μαζί με τον Ευαγγελιστή Ιωάννη, όπου πέθανε και ενταφιάστηκε. Η δεξιά της Αγίας βρίσκεται στη Μονή Διονυσίου Αγίου Όρους. Η αριστερά της Αγίας βρίσκεται αδιάφθορη στη Μονή Σιμωνόπετρας Αγίου Όρους. Μέρος του αριστερού ποδός της Αγίας βρίσκεται στη Μονή Εσφιγμένου Αγίου Όρους.

Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας βρίσκονται στις Μονές Αγίου Γεωργίου Φενεού Κορινθίας και 40 Μαρτύρων Σπάρτης, στη ρωμαιοκαθολική Βασιλική του Λατερανού Ρώμης, στη ρωμαιοκαθολική Βασιλική του Αγίου Μαξιμίνου Μασσαλίας και στον ομώνυμο ρωμαιοκαθολικό Ναό Vezelau Γαλλίας. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη της στις 22 Ιουλίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος α’. Τὸν τάφον σου Σωτὴρ.
Χριστῷ τῷ δι᾽ ἡμᾶς, ἐκ Παρθένου τεχθέντι, Σεμνὴ Μανδαληνή, ἠκολούθεις Μαρία, αὐτοῦ τὰ δικαιώματα, καὶ τοὺς νόμους φυλάττουσα, ὅθεν σήμερον, τὴν παναγίαν σου μνήμην, ἑορτάζοντες, ἀνευφημοῦμέν σε πίστει, καὶ πόθῳ γεραίρομεν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα