Αγία Ματρώνα η εν Θεσσαλονίκη

Αγία Ματρώνα η εν Θεσσαλονίκη

ICO-KAR-106-MATR
 
Τιμή: 7,00

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

Για να δείτε την διαθεσιμότητα και να προσθέσετε το προΐόν στο καλάθι, πρέπει πρώτα να επιλέξετε το μέγεθος που επιθυμείτε να αγοράσετε.
Για την επιλογή του μεγέθους 32 x 24 cm παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.*Εντός Ελλάδος

+

Λιθογραφία (εικόνα) της Αγίας Ματρώνας της Θεσσαλονίκης με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: ~500γρ./~700γρ/~900γρ/~1600γρ.

Η Αγία Ματρώνα γεννήθηκε και έζησε στη Θεσσαλονίκη την περίοδο των πρώτων χριστιανικών διωγμών. Καταγόταν από οικογένεια ευσεβών χριστιανών και αποτελούσε μέλος της Εκκλησίας των Θεσσαλονικέων. Η Ματρώνα εργαζόταν ως υπηρέτρια μιας πλούσιας Ιουδαίας, ονόματι Παντίλλα, η οποία ήταν φανατική πιστή του Ιουδαϊσμού. Η Αγία δεν φανέρωνε τη χριστιανική της πίστη και πήγαινε κρυφά στην Εκκλησία, την ώρα που η κυρία της βρισκόταν στην εβραϊκή Συναγωγή.

Το μυστικό της Ματρώνας αποκαλύφθηκε, όταν κάποιος δούλος την κατήγγειλε στην Παντίλλα ότι ήταν πιστή του χριστιανισμού. Η Παντίλλα μισούσε θανάσιμα τους χριστιανούς και έδωσε εντολή να μαστιγώσουν την Ματρώνα και να την ρίξουν στη φυλακή αλυσοδεμένη. Η Αγία παρέδωσε το πνεύμα της στο Κύριο, ύστερα από πολυήμερους βασανισμούς και ξυλοδαρμούς. Το λείψανό της ενταφιάστηκε με ευλάβεια κοντά στην Εγνατία οδό και αργότερα ο Επίσκοπος Αλέξανδρος το μετέφερε εντός της πόλης.

Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη της στις 27 Μαρτίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος γ’. Τὴν ὡραιότητα.
Γνώμην ἀήττητον, Ματρώνα φέρουσα, πίστιν τὴν ἔνθεον, ἄσυλον ἔσωσας, μὴ δουλωθεῖσα τὴν ψυχήν, Ἑβραίων τὴ ἀπηνεία ὅθεν ἀριστεύσασα, καὶ τὸν δόλιον κτείνασα, μυστικῶς νενύμφευσαι, τῷ Δεσπότῃ τῆς κτίσεως. Αὐτὸν οὒν ἐκτενῶς ἐκδυσώπει, πάσης ἠμᾶς ρυσθήναι βλάβης.


Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα