Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς

Έκπτωση 33%

Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς

ICO-KAR-1078-BARB
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 10,00
Κερδίζετε: 5,00 (33%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.*Εντός Ελλάδος

Σε Απόθεμα
+

Λιθογραφία παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Διαστάσεις : 23Χ16, Βάρος εικόνας: ~550γρ.

Η Αγία Βαρβάρα έζησε τον 3ο αιώνα μ.Χ. στην Ηλιούπολη της Αιγύπτου, την περίοδο που αυτοκράτορας της Ρώμης ήταν ο Μαξιμιανός. Πατέρας της ήταν ένας πλούσιος ειδωλολάτρης της περιοχής, ονόματι Διόσκουρος, ο οποίος ήθελε να την παντρέψει με έναν ομόθρησκό του. Η Αγία, όντας χριστιανή, αρνήθηκε, με συνέπεια ο Διούσκορος να την καταγγείλει στις τοπικές αρχές. Η Βαρβάρα βασανίστηκε με φρικτό τρόπο και τελικά αποκεφαλίστηκε από τον ίδιο της τον πατέρα, ο οποίος τιμωρήθηκε για την πράξη του, πέφτοντας νεκρός από κεραυνό.

Η Αγία Βαρβάρα είναι πολιούχος της Δράμας, της Αργυρούπολης και του Ρεθύμνου και προστάτιδα του Πυροβολικού. Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου της βρίσκονται στις Μονές Χιλανδαρίου, Καρακάλου και Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη της στις 4 Δεκεμβρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ’.
Βαρβάραν τὴν Ἁγίαν τιμήσωμεν· ἐχθροῦ γὰρ τὰς παγίδας συνέτριψε, καὶ ὡς στρουθίον ἐῤῥύσθη ἐξ αὐτῶν, βοηθείᾳ καὶ ὅπλῳ τοῦ Σταυροῦ ἡ πάνσεμνος.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα