Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Οι Αγίες Μυροφόρες

Έκπτωση 33%

Οι Αγίες Μυροφόρες

ICO-KAR-1078-MIRO
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 10,00
Κερδίζετε: 5,00 (33%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ. *Εντός Ελλάδος

Σε Απόθεμα
+

Λιθογραφία παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Διαστάσεις : 23Χ16, Βάρος εικόνας: ~550γρ.

Οι Αγίες Μυροφόρες ήταν εκείνες οι γυναίκες που παρακολούθησαν την διδασκαλία και την δράση του Ιησού Χριστού, άλειψαν με αρώματα το σώμα Του κατά την ταφή Του και πληροφορήθηκαν πρώτες το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου. Στα Ευαγγέλια μεταξύ των Μυροφόρων αναφέρονται τα εξής ονόματα: η Σαλώμη, σύζυγος του Ζεβεδαίου και μητέρα των αποστόλων Ιακώβου και Ιωάννου, η Μαρία του Κλωπά, μητέρα του απόστολου Ιακώβου του μικρού, η Ιωάννα του Χουζά, επιτρόπου του βασιλιά Ηρώδη και η Μαρία η Μαγδαληνή.

Οι Αγίες Μυροφόρες κήρυξαν με σθένος την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και ενέπνευσαν με τη δράση τους πολλούς Πατέρες της Εκκλησίας. Οι Αγίες τιμώνται την δεύτερη Κυριακή μετά το Πάσχα, τη λεγόμενη Κυριακή των Μυροφόρων.

Ἕτερον Ἀπολυτίκιον
Ταῖς μυροφόροις γυναιξί, παρὰ τὸ μνῆμα ἐπιστάς, ὁ Ἄγγελος ἐβόα· τὰ μύρα τοῖς θνητοῖς ὑπάρχει ἁρμόδια· Χριστὸς δὲ διαφθορᾶς ἐδείχθη ἀλλότριος· ἀλλὰ κραυγάσατε· Ἀνέστη ὁ Κύριος, παρέχων τῷ κόσμῳ τὸ μέγα ἔλεος.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα