Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιοι Πέτρος και Παύλος οι Πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι

Έκπτωση 26%

Άγιοι Πέτρος και Παύλος οι Πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι

ICO-KAR-106-PETE.PAUL
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 9,50  
Τιμή: 7,00
Κερδίζετε: 2,50 (26%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

Για να δείτε την διαθεσιμότητα και να προσθέσετε το προΐόν στο καλάθι, πρέπει πρώτα να επιλέξετε το μέγεθος που επιθυμείτε να αγοράσετε.
Για την επιλογή του μεγέθους 32 x 24 cm παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ. *Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκληστιαστικά μας είδη

+

Λιθογραφία με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.
Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: ~500γρ./~700γρ/~900γρ/~1600γρ.

Ο Απόστολος Πέτρος καταγόταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και ήταν ψαράς στο επάγγελμα. Όταν ο Χριστός έφθασε στη λίμνη της Γεννησαρέτ συνάντησε τον Πέτρο και τον αδερφό του Απόστολο Ανδρέα και τους κάλεσε να γίνουν μαθητές Του. Ο Πέτρος διακρινόταν για την ευθύτητα του χαρακτήρα του και την αγνότητα της ψυχής του. Μετά την Ανάληψη του Ιησού, δίδαξε το Ευαγγέλιο σε πολλές περιοχές όπως ο Πόντος, η Καππαδοκία και η Αντιόχεια. Υπέστη μαρτυρικό θάνατο στη Ρώμη το 64 μ.Χ. δια της σταύρωσης, όταν ήταν αυτοκράτορας ο Νέρωνας.

Ο Απόστολος Παύλος γεννήθηκε στην Ταρσό της Κιλικίας και αρχικά ήταν σκληρός πολέμιος του Χριστιανισμού. Η μεταστροφή του έγινε όταν του φανερώθηκε ο Χριστός και έλαβε το άγιο βάπτισμα. Υπήρξε ο σπουδαιότερος κήρυκας του Ευαγγελίου και ιδρυτής της Εκκλησίας της Ελλάδας. Ονομάστηκε μάλιστα Απόστολος των Εθνών. Βρήκε μαρτυρικό θάνατο στη Ρώμη δια αποκεφαλισμού μεταξύ του 64 και 67 μ.Χ.

Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Πέτρου βρίσκονται στις Μονές Ιβήρων και Παντελεήμονος Αγίου Όρους. Απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Παύλου βρίσκεται στη Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη τους στις 29 Ιουνίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ’.
Οἱ τῶν Ἀποστόλων πρωτόθρονοι, καὶ τῆς Οἰκουμένης διδάσκαλοι, τῷ Δεσπότῃ τῶν ὅλων πρεσβεύσατε, εἰρήνην τῆ οἰκουμένῃ δωρήσασθαι, καὶ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν τὸ μέγα ἔλεος.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα