Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης

Έκπτωση 26%

Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης

ICO-KAR-106-ATH.ATH
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 9,50  
Τιμή: 7,00
Κερδίζετε: 2,50 (26%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

Για να δείτε την διαθεσιμότητα και να προσθέσετε το προΐόν στο καλάθι, πρέπει πρώτα να επιλέξετε το μέγεθος που επιθυμείτε να αγοράσετε.
Για την επιλογή του μεγέθους 32 x 24 cm παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ. *εντός Ελλάδος

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτη με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: ~500γρ./~700γρ/~900γρ/~1600γρ.

Ο Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης γεννήθηκε στην Τραπεζούντα περίπου το 930 μ.Χ. και το αρχικό του όνομα ήταν Αβράμιος. Έμεινε ορφανός σε πολύ μικρή ηλικία και την ανατροφή του ανέλαβε μια μοναχή, φίλη της μητέρας του. Σπούδασε στην Κωνσταντινούπολη και αργότερα δίδαξε στη σχολή του Αθανασίου, ενός σοφού δασκάλου της εποχής. Όταν γνώρισε τον Όσιο Μιχαήλ τον Μαλεΐνο, εκάρη μοναχός στη Μονή Κυμινά, όπου έλαβε το όνομα Αθανάσιος.

Αργότερα μετέβη στο μοναστήρι του Ζυγού στον Άθω για περισσότερη ησυχία και αφάνεια. Το έτος 963 μ.Χ., με την προτροπή και την βοήθεια του Νικηφόρου Φωκά, έκτισε στο Άγιο Όρος τη περίφημη Μονή Μεγίστης Λαύρας, όπου παρέμεινε για σαράντα χρόνια. Βρήκε τραγικό θάνατο, όταν τον καταπλάκωσε η οροφή του Ναού της Μονής. Ο Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης είναι ο θεμελιωτής του μοναχισμού στο Άγιον Όρος. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη του 5 Ιουλίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος γ’. Τὴν ὡραιότητα.
Τὴν ἐν σαρκὶ ζωήν, σοῦ κατεπλάγησαν, Ἀγγέλων τάγματα, πῶς μετὰ σώματος, πρὸς ἀοράτους συμπλοκάς, ἐχώρησας πανεύφημε, καὶ κατετραυμάτισας, τῶν δαιμόνων, τὰς φάλαγγας· ὅθεν Ἀθανάσιε, ὁ Χριστὸς σὲ ἠμείψατο, πλουσίαις δωρεαῖς· διὸ Πάτερ, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα