Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Γεράσιμος ο εν Κεφαλληνία

Έκπτωση 33%

Άγιος Γεράσιμος ο εν Κεφαλληνία

ICO-KAR-1078-GER
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 10,00
Κερδίζετε: 5,00 (33%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.*Εντός Ελλάδος

Σε Απόθεμα
+

Λιθογραφία παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες. Διαστάσεις : 23Χ16,Βάρος εικόνας: ~550γρ

Ο Άγιος Γεράσιμος γεννήθηκε το 1509 μ.Χ. στα Τρίκαλα Κορινθίας από εύπορη οικογένεια. Ο πατέρας του Δημήτριος, καταγόταν από την φημισμένη βυζαντινή οικογένεια των Νοταράδων. Ο Άγιος, σε νεαρή ηλικία, αποφασίζει να πάει στη Ζάκυνθο για να διευρύνει τη μόρφωσή του. Η βαθιά σχέση του με την ορθόδοξη πίστη τον οδηγεί στη Κωνσταντινούπολη και έπειτα στο Άγιο Όρος, όπου ασκήτεψε ως μοναχός. Στα Ιεροσόλυμα χειροτονείται διάκονος από τον Πατριάρχη Γερμανό και λαμβάνει το όνομα Γεράσιμος, προς τιμήν του Άγιου Γεράσιμου του Ιορδανίτου.

Μετά την πολύχρονη περιοδεία του σε Συρία, Δαμασκό, Αλεξάνδρεια και άλλα μέρη, ο Άγιος πηγαίνει στη Κεφαλλονιά και ιδρύει μοναστήρι με το όνομα Νέα Ιερουσαλήμ. Η φήμη του εξαπλώνεται σε όλο το χριστιανικό κόσμο, με αποτέλεσμα πλήθος πιστών να συρρέει στη μονή. Ο Γεράσιμος, προστάτης της Κεφαλλονιάς, εκοιμήθη εν ειρήνη στις 15 Αυγούστου 1579 μ.Χ. Η μνήμη του δεν τιμάται από την Ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία την ημέρα του θανάτου του, λόγω της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αλλά στις 20 Οκτωβρίου, ημέρα της ανακομιδής των λειψάνων του.

Ἀπολυτίκιον

Των Ορθοδόξων προστάτην και εν σώματι άγγελον, και θαυματουργὸν θεοφόρον νεοφανέντα ημίν, επαινέσωμεν πιστοὶ θείον Γεράσιμον· ότι αξίως παρά Θεού απείληφεν, ιαμάτων την αέναον χάριν· ρώννυσι τους νοσούντας, δαιμονώντας ιάται· διο και τοις τιμώσιν αυτόν, βρύει ιάματα.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα