Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Παναγία Επτάσπαθη - Η Πραΰνουσας ή Απαλύνουσας τας σκληράς Καρδίας

Έκπτωση 33%

Παναγία Επτάσπαθη - Η Πραΰνουσας ή Απαλύνουσας τας σκληράς Καρδίας

ICO-KAR-1078-PAN7
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 10,00
Κερδίζετε: 5,00 (33%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ. *Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη

Σε Απόθεμα
+

Λιθογραφία παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες. Διαστάσεις : 23Χ16
Βάρος εικόνας: ~550γρ

Σύμφωνα με την Ορθόδοξη Ρωσική παράδοση η τόσο σπάνια αυτή απεικόνιση της Παναγίας συμβολίζει την εκπλήρωση της προφητείας του Δίκαιου Γέροντα Συμεών: "Ιδού ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών εν τω Ισραήλ και εις σημείον αντιλεγόμενον. και σου δε αυτής την ψυχήν διελεύσεται ρομφαία,όπως αν αποκαλυφθώσιν εκ πολλών καρδιών διαλογισμοί" (Λουκάν β’35).

Απεικονίζει την Μητέρα του Χριστού μας με τα επτά σπαθιά, που συμβολίζουν τις θλίψεις, με τρία σπαθιά στον κάθε ώμο και ένα σπαθί να τρυπάει την καρδιά της από κάτω. Στην Αγία Γραφή, ο αριθμός επτά, συνήθως δηλώνει την πληρότητα και την αφθονία. Εδώ τα σπαθιά είναι επτά για να υποδηλώσουν την πληρότητα των απέραντων θλίψεων, του πόνου της καρδιάς, που ένιωσε η Θεοτόκος στην διάρκεια της επιγείου ζωής της.

Η θλίψη της Παναγίας ήταν τόσο μεγάλη, όταν είδε τον μονάκριβο υιό της να περνά τα Θεία Πάθη και να υπομένει τον σταυρικό θάνατο ώστε όλα τα προβλήματα μας να φαίνονται μικρά και ασήμαντα σε σύγκριση με τα βάσανά της. Γι’ αυτό η Παναγία είναι πάντα ετοίμη βοηθός στα καθημερινά προβλήματα μας και παρηγοριά στις θλίψεις μας.

Η Αγία Εικόνα, τιμάται στις 2 Φεβρουαρίου και την Κυριακή των Αγίων Πάντων.


Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα

Σχετικά Προϊόντα

{Επικοινωνήστε μαζί μας}
{Επικοινωνήστε μαζί μας}
{Επικοινωνήστε μαζί μας}