Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος

Έκπτωση 15%

Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος

ICO-KAR-106-JOHN.PROD
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 10,00  
Τιμή: 8,50
Κερδίζετε: 1,50 (15%)

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.

*Εντός Ελλάδος σε όλα τα εκκλησιαστικά είδη.


Για την διαθεσιμότητα διαστάσεων 32 x 24 cm και άνω επικοινωνήστε μαζί μας.

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

+

Λιθογραφία (εικόνα) του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου με πραγματικό φύλλο χρυσού σε MDF.

Βάρος εικόνας ανά επιλογή μεγέθους: 18x14εκ.~360γρ. / 24x18εκ.~600γρ / 32x24εκ.~1150γρ. / 45x35εκ.~2000γρ.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και Βαπτιστής ήταν γιος του ιερέα Ζαχαρία και της Ελισάβετ. Ονομάστηκε Πρόδρομος, γιατί με το λόγο του προετοίμασε το δρόμο του Ιησού Χριστού και Βαπτιστής, γιατί βάπτιζε τους χριστιανούς στον Ιορδάνη ποταμό. Ήταν συγγενής του Χριστού και ζούσε ασκητικό βίο στην έρημο. Κήρυττε με πάθος το Λόγο του Θεού και κατακεραύνωνε την ανηθικότητα και τον φαρισαϊσμό της εποχής. Μάλιστα, δεν δίστασε να ασκήσει σκληρή κριτική στον ηγεμόνα της Ιουδαίας Ηρώδη Αντύπα, ο οποίος διατηρούσε παράνομη σχέση με την Ηρωδιάδα, σύζυγο του αδελφού του.

Ο Άγιος Ιωάννης φυλακίστηκε για τη δράση του από τον Ηρώδη Αντύπα και με προτροπή της Σαλώμης, κόρης της Ηρωδιάδας, διατάχθηκε ο αποκεφαλισμός του. Ο Πρόδρομος τάφηκε στη πόλη Σεβαστή και η Τίμια Χείρα του Βαπτιστή μεταφέρθηκε από τον διάκονο Ιώβ στην Κωνσταντινούπολη, όπου τοποθετήθηκε στα αυτοκρατορικά ανάκτορα. Η μνήμη του τελευταίου και μεγαλύτερου προφήτη της Παλαιάς Διαθήκης τιμάται από την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία στις 7 Ιανουαρίου εκάστου έτους.

Ἀπολυτίκιον

Ἦχος β’.

Μνήμη δικαίου μετ᾽ ἐγκωμίων· σοί δέ ἀρκέσει ἡ μαρτυρία τοῦ Κυρίου Πρόδρομε· ἀνεδείχθης γάρ ὄντως καί Προφητῶν σεβασμιώτερος, ὅτι καί ἐν ῥείθροις βαπτίσαι κατηξιώθης τόν κηρυττόμενον· ὅθεν τῆς ἀληθείας ὑπεραθλήσας, χαίρων εὐηγγελίσω καί τοῖς ἐν ᾅδῃ, Θεόν φανερωθέντα ἐν σαρκί, τόν αἴροντα τήν ἁμαρτίαν τοῦ κόσμου, καί παρέχοντα ἡμῖν τό μέγα ἔλεος.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα