Προσοχή! Τα cookies χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον ιστότοπο για να παρέχουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αν συνεχίσετε, υποθέτουμε ότι συμφωνείτε να λαμβάνετε cookies από αυτόν τον ιστότοπο. OK

Αγία Μαρία η Αιγυπτία

Έκπτωση 33%

Αγία Μαρία η Αιγυπτία

ICO-KAR-1078-MAR.EG
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00  
Τιμή: 10,00
Κερδίζετε: 5,00 (33%)

ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ: 2377440016

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ 50€ ΚΑΙ ΑΝΩ.*Εντός Ελλάδος

Εξαντλήθηκε

Λιθογραφία (εικόνα) της Αγίας Μαρίας της Αιγύπτιας παλαιωμένη σε ξύλο πεύκου με τρέσες.

Διαστάσεις : 23Χ16, Βάρος εικόνας: ~550γρ.

Η Οσία Μαρία καταγόταν από την Αίγυπτο και έζησε την περίοδο που αυτοκράτορας του Βυζαντίου ήταν ο Ιουστινιανός. Σε ηλικία 12 ετών κατοίκησε στην Αλεξάνδρεια, όπου ακολούθησε το δρόμο της αμαρτίας, ασκώντας το επάγγελμα της ιερόδουλης. Σε ηλικία 29 ετών μετέβη στα Ιεροσόλυμα. Την ημέρα του εορτασμού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού πήγε στο ναό για να προσκυνήσει. Όμως μια αόρατη δύναμη την εμπόδισε να εισέλθει στο εσωτερικό του ναού. Η Μαρία εκείνη τη στιγμή έδειξε μεγάλη μετάνοια και ζήτησε από το Θεό να την συγχωρέσει για τον έκλυτο βίο της.

Για 47 ολόκληρα χρόνια εγκαταστάθηκε και ασκήτεψε στην έρημο, χωρίς να συναντήσει άνθρωπο. Ο μόνος άνθρωπος που την συνάντησε ήταν ο Ιερομόναχος Αββάς Ζωσιμάς. Σύμφωνα με το βιογράφο της Αγίας, πατριάρχη Ιεροσολύμων Σωφρόνιο, η Μαρία πέθανε Μεγάλη Πέμπτη. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας στις 1 Απριλίου εκάστου έτους και την Ε' Κυριακή των Νηστειών.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.

Φωτισθεῖσα ἐνθέως Σταυροῦ τὴ χάριτι, τῆς μετανοίας ἐδείχθης φωτοφανῆς λαμπηδών, τῶν παθῶν τὸν σκοτασμὸν λιποῦσα πάνσεμνε, ὅθεν ὡς ἄγγελος Θεοῦ, Ζωσιμᾶ τῷ ἱερῷ, ὠράθης ἐν τὴ ἐρήμω, Μαρία «Ὅσιε Μῆτερ» μεθ' οὐ δυσώπει ὑπὲρ πάντων ἠμῶν.

Εορτολόγιο Σήμερα Εορτολόγιο Σήμερα